Vragen en antwoorden

Ik draag een bril. Kan die correctie ook worden verwerkt in de loepbril?

Ja, dat is mogelijk. De sterkte (dioptrie) van uw bril kunnen wij helemaal naar wens verwerken in het het omgevingsglas van de loepbril. Bovendien kunnen wij ook uw dioptrie verwerken in de loepjes.
Om u perfect van dienst te kunnen zijn maken wij daarvoor graag een afspraak met u in onze zaak (www.hooykaasopticals.nl) in Doorn. Uiteraard kunnen wij ook met uw toestemming het recept opvragen bij uw opticien.

Zijn er extra kosten verbonden aan het verwerken van mijn sterkte in de loepbril?

Ja, wij berekenen een toeslag voor het verwerken van sterkte in de loepbril, namelijk € 450 incl. BTW voor het aanbrengen van sterkte in de glazen en € 300 incl. BTW voor het aanbrengen van uw sterkte in de loepjes. Helder en duidelijk.

Hoe weet ik zeker dat de loepbril goed is?

Omdat wij willen voldoen aan uw hoge verwachtingen stellen wij strenge eisen aan de door ons geleverde loepbrillen. Wij gaan er van uit dat onze loepbril net als bij veel van uw collega’s tot grote tevredenheid zal leiden. Wij zijn daar zelfs zo van overtuigd dat u de bril mag retourneren binnen 14 dagen als u niet tevreden bent over het resultaat.

Dit geldt niet voor loepbrillen waarin wij een persoonlijke oogcorrectie hebben verwerkt

Wat is een TTL systeem?

TTL staat voor ‘Through The Lens’. Het betekent letterlijk dat de Galilei loepen door de dragende glazen wordt geboord. Hierdoor wordt de afstand tussen de loepen en het hoornvlies verkort. Dit resulteert in een groot blikveld en een rustig beeld.

Wat zijn Galilei loepen?

Een Galilei loep bestaat uit verschillende lenzen - (bi)convex en (bi)concaaf - die ervoor zorgen dat het beeld kleurecht is en loepzuiver wordt vergroot. Galilei loepen zijn compact en licht van gewicht.