De loepbrillen

Hieronder ziet u een overzicht van de loepbrillen van BINOC VISION. Selecteer een loepbril om alle informatie erover te bekijken.


Klik hier voor de prijslijst in PDF formaat.

Onze werkwijze

Om een loepbril aan te meten hebben wij bepaalde gegevens nodig: de werkafstand, de gewenste vergroting, de zogenaamde pupildistantie en uw voorkeur voor de kleur van het montuur. Om de prijs van onze TTL-loepbrillen zo scherp mogelijk te houden, hanteren wij een aantal spelregels.

1. De vergroting in de loepjes
Uit onze ervaringscijfers blijkt dat de meeste clienten kiezen voor een vergroting van 2.5x. Deze vergroting levert een rustig beeld op van een werkveld dat ongeveer 8 x 8 cm groot is. Een TTL-loepbril van BINOC VISION is daarom standaard uitgevoerd met een 2.5x vergroting.

2. De werkafstand
De werkafstand is de afstand tussen uw ogen en het werkveld. Deze werkafstand wordt in de loepjes verwerkt. Dit zorgt ervoor dat het werkveld op de juiste afstand haarscherp is. Uit onze ervaringcijfers blijkt dat tandartsen doorgaans kiezen voor een werkafstand van 42 cm, terwijl chirurgen de voorkeur hebben voor een wat grotere werkafstand, namelijk 55 cm.
Onze TTL-loepbrillen zijn daarom standaard uitgevoerd met loepjes voorzien van werkafstand 42cm of 55cm.
Op verzoek kunnen wij elke andere gewenste werkafstand in de loepen verwerken.

3. De pupildistantie
De pupildistantie is eenvoudigweg de afstand tussen uw pupillen. Dit is voor iedereen anders. Bij de vervaardiging van uw loepbril is dit een belangrijke parameter omdat we hiermee de positie van de loepen in de glazen bepalen. Daarom willen we graag wat uw zogenaamde ‘verte-PD’ is.
Het is een eenvoudige meting die elke opticien in uw omgeving kan verrichten. In de meeste gevallen is daar geen of een geringe vergoeding aan verbonden. U kunt ons ook bellen om een afspraak voor u te maken met een opticien in uw buurt. Wij werken samen met een landelijk netwerk van opticiens die deze meting graag voor u zullen verrichten.

4. Indien u brildragend bent en deze correctie ook in de loepbril verwerkt wilt zien, dan verzoeken wij u om het receptuur van uw bril mee te sturen. Indien u een receptuur van uw opticien heeft dat niet ouder is dan twee jaar, dan kunt u dit receptuur toevoegen bij het bestelformulier. Uiteraard kunt u ook een afspraak voor een actuele oogmeting maken in onze praktijk in Doorn. Aan deze oogmeting zijn geen extra kosten verbonden.

5. Nu heeft uw alle gegevens om de bestelling te plaatsen
Zodra wij uw bestelling hebben ontvangen nemen wij telefonisch contact met u op en lopen wij de gegevens samen met u door. U ontvangt van ons een opdrachtbevestiging.

6. Levering en betaling
Conform de opdrachtbevestiging gaan wij in ons atelier de loepbril vervaardigen. De levertijd van een TTL loepbril is 4-6 weken. Zodra de bril gereed is ontvangt u van ons een factuur. Na ontvangst van uw betaling wordt de loepbril als aangetekend pakket naar u opgestuurd.

Handleiding

Klik hier voor de handleiding.